انواع کپسول های آتش نشانی

76 / 100
انواع کپسول های آتش نشانی

انواع کپسول های آتش نشانی

تفاوت کپسول های آتش نشانی با یکدیگر چیست؟
استفاده از تجهیزات ایمنی در محیط بسیار حائز اهمیت بوده و می تواند از جان و مال افراد محافظت کند.

،در این بین بیشترین و معمول ترین این تجهیزات، کپسول آتش نشانی می باشد. اما این خاموش کننده ها نیز انواع مختلفی دارند که سبب می شود، هر کدام از آنها مخصوص به مکان خاصی باشند. در ادامه سعی می‌کنیم تفاوت کپسول های آتش نشانی را برای شما شرح داده و هر کدام را به طور مختصر معرفی کنیم.

در هنگام حریق، تقریبا هر چیزی که در محیط باشد، می‌تواند به بیشتر شدن آتش سوزی کمک کند. از آنجایی که در محیط های مختلف و سازه های بزرگ و کوچک مواد گوناگونی (مانند گاز های اشتعال زا، مایعات قابل اشتعال و … ) وجود دارد، خاموش کردن آنها نیز با یکدیگر متفاوت است.

به طور مثال نمی‌توان برای خاموش کردن آتش سوزی هایی که توسط منبع روغنی ایجاد شده اند، از آب استفاده کرد. در نتیجه خاموش کننده هایی تولید شدند که هرکدام مخصوص اطفا حریق انواع خاصی از آتش سوزی ها و مواد قابل اشتعال هستند.

کپسول آب و گاز

این نوع خاموش کننده ها از معمول ترین مایع یعنی آب، برای خاموش کردن آتش استفاده می‌کنند. کپسول هایی که از نوع آب و گاز هستند تنها برای اطفا حریق آتش سوزی هایی به کار می‌روند که منبع حریق آنها از چوب، پنبه، کاغذ، پلاستیک و این قبیل مواد باشد. از آنجایی که تقریبا این مواد در همه جا پیدا می شوند، بهتر است برای حفظ ایمنی بهتر، خاموش کننده های آب و گاز نیز در محل وجود داشته باشد. در ایران این کپسول ها برای اینکه بهتر مشخص شوند، با مخزن های آبی رنگ تولید می‌شوند.

 

کپسول پودر و گاز

کپسول های پودر و گاز که به خاموش کننده های پودری نیز معروف هستند، برای اطفا حریق طیف وسیعی از آتش سوزی ها کاربرد دارند. این نوع کپسول ها علاوه بر اینکه قابلیت استفاده به جای خاموش کننده های آب را دارند، می‌توانند برای اطفا آتش سوزی هایی با منبع فلزات قابل اشتعال، مایعات قابل اشتعال، گاز های اشتعال زا و برق استفاده شوند.

به همین جهت از این کپسول ها هم در خانه ها و مناطق مسکونی و تجاری، و هم در کارخانه و کارگاه ها استفاده می‌شود. زیرا تقریبا هر نوع آتشی را می‌توان با کپسول های پودری خاموش کرد.

 

کپسول کربن دی اکسید

این نوع خاموش کننده ها نیز یکی از پرکاربردترین ها در بین کپسول های آتش نشانی هستند، که از گاز کربن دی اکسید یا CO2 استفاده می‌کنند. کاربرد این کپسول ها برای خاموش کردن حریق های برقی و همچنین مایعات قابل اشتعال مانند روغن ها، گریس، بنزین و … است.

فراموش نکنید با توجه به تفاوت کپسول های آتش نشانی، طرز استفاده از آنها تفاوتی با یکدیگر ندارد. اما هنگام کار با خاموش کننده های CO2 باید دقت بیشتری به خرج دهید. زیرا این کپسول ها در واقع گاز دی اکسید کربن هستند که جایگزین اکسیژن محیط شده و آتش را خاموش می‌کنند.

از این رو می‌توانند برای فرد استفاده کننده نیز خطرناک بوده و باعث خفگی شخص گردند. همچنین فرد در صورت داشتن تماس با گاز خارج شده از کپسول، دچار سوختگی بر اثر سرما و دمای پایین می‌شود. در نتیجه حتما قبل از استفاده از این تجهیزات، سعی کنید طرز کار با آنها را به خوبی بیاموزید. مشخصه های ظاهری اینگونه خاموش کننده ها، بدنه قرمز و یک نوار مشکی با عبارت CO2 می‌باشد که روی بدنه چاپ شده است.

 

کپسول کف و فوم

این نوع از خاموش کننده ها نیز برای آتش سوزی هایی به کار می‌روند که از سوختن موادی مانند چوب، پلاستیک، کاغذ و مایعات قابل اشتعال ایجاد شده اند. در هنگام استفاده از کپسول های فوم باید دقت داشته باشید که به خوبی کف ها را روی تمامی نقاط شعله ها بپاشید تا مانع از رسیدن اکسیژن شده و حریق به خوبی خاموش شود. کپسول های فوم نیز در داخل کشور با مخازن آبی یا سبز رنگ تولید می‌شوند.

تفاوت کپسول های آتش نشانی با یکدیگر چیست؟

کپسول بیوورسال

اینگونه از خاموش کننده ها با پیشرفته ترین تکنولوژی ها تولید شده و ساختار آنها از به گونه ای بوده که به خوبی می‌توان برای آتش سوزی های گسترده نیز از آنها استفاده کرد. از کپسول های آتش نشانی بیوورسال برای خاموش کردن حریق هایی با منابع اثاثیه منزل، مایعات اشتعال زا و همچنین روغن ها و چربی های سرخ کردنی و کاربردی در آشپزخانه استفاده می‌شود. این نوع کپسول ها برای تشخیص بهتر کاربر در هنگام آتش سوزی با بدنه های آبی کم رنگ تولید می‌شوند تا با دیگر خاموش کننده ها تفاوت داشته باشند.

 

 

takfire5_ra وب‌سایت

یک نظر

  • مهیار گفت:

    Good

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *